Nyheter

Nyhetsbrev 2

Publicerades den 15 augusti 2016

Nu har de fyra första projekten blivit klubbade och godkända av LAG-styrelsen för Leader Nordvästra Skåne med Öresund. Från Mölle till Örkelljunga finns projekten som handlar om Möllor, affärer, leder och spännande utveckling

 

Föreningen Vattenmöllans Vänner

Föreningen Vattenmöllans Vänner

Restaurering av Krapperups gamla vattenmölla

Strax nedanför Krapperups slott, alldeles vid strandkanten, ligger den gamla vattenmöllan med anor åtminstone tillbaka till 1600-talet. Byggnaden hotades länge av förfall men nu är väggar och tak säkrade. På insidan återstår dock mycket arbete eftersom bland annat kvarnhjulen sedan länge borta är och vattnet rinner en annan väg. Med hjälp av stödet från Leader kommer föreningen Vattenmöllans Vänner kunna återskapa den gamla möllan och öppna verksamheten för besökare, inte minst vandrare på Kullaleden som går strax intill. Läs mer på föreningens egen sida vattenmollan.se

800px-Åsljungasjön_vintertid

Åsljungasjön

Leden runt Åsljungasjön ska rustas upp så att den är tillgänglig för alla åldersgrupper. Projektet Åsljungasjön – livskvalitet på riktigt kommer även anlägga två nya grillplatser, parkeringsplatser och sätta upp kulturpelare, det vill säga informationsskyltar som berättar om intressanta platser runt sjön.

Makadammen Åstorp

Makadammen Åstorp

Makadammen – En förstudie och en affärsresa

Strax utanför Åstorp ligger ett stort stenbrott, det så kallade Makadammen. Nu har den tidigare verksamheten avslutats och platsen kan utvecklas till ett spännande friluftsområde. Förstudieprojektet Rekreationsområde Makadammen ska undersöka vilka möjligheter som finns att skapa större attraktivitet, nya mötesplatser samt fler arbetstillfällen i området. Förstudien kommer även att arbeta tillsammans med en rad lokala föreningar och företag för att samla in alla goda idéer och tankar.

16523330756_88e69d8d49_z

Affärsresan.

I Örkelljunga stöttar Leader föreningen Örkelljunga näringsliv i en treårig satsning på att lyfta näringslivet i kommunen. Genom att skapa ett årligt program med aktiviteter som täcker allt från nyföretagande till utveckling av befintliga företag ska man visa att även en mindre landsortskommun kan vara en intressant företagarkommun.

Semesterstängt på kontoret i Örkelljunga

I sommar håller vi stängt under tre veckor. Från och med den 18 juli till den 5 augusti. Alltså veckorna 29-31. Ha en skön sommar!

Vill du också starta ett leaderprojekt?

Föreningar, företag, organisationer och myndigheter kan söka stöd. Projektet ska vara begränsat i tid, omfattning och kostnad med tydliga mål som kan utvärderas och mätas. Resultatet av ett leaderprojekt måste vara till bred nytta. Har du en idé, börja med att gå in på vår sajt och testa den mot tio frågor.

Läs mer

Nästa ordinarie LAG-möte där nya ansökningar behandlas är 4 oktober. Ansökningshandlingar ska vara inne senast den 2 september! Läs mer

Nästa LAG-möte 30 augusti i Örkelljunga klockan 18.30. Extramöte där ett antal projekt får möjlighet att presentera sina idéer.

Dela: